Friday, October 7, 2011

Detik seorang manusia bernama Amirul Iman !



OMG !
Detik-detik 12:00 midnight..mengerunkan aku Yoi !! kenape ekk? buat aku terketo-keto kepala lutot woo! da macam parkinson daa ! dan ini lah akan berdengung-dengung dalam telinga aku tiap-tiap tahun..

terdengar bisikan halus berkata......."Usia kau sudah meningkat Amirul Iman.."..haha..suspen jer...hahaha..

hah ! arinie aku nak sembang pasal usia pulak..huhuhu~ bercerita tentang usia? Bukan penghalang..kerana setiap hari ku adalah amat bermakna..perpatah lame berbunyi.."ibarat padi semakin tunduk semakin berisi"..

so cube korang pikir balik slame kite duduk kat ats bumi ciptaanNya cukop tak segala amalan kite.. usia yang semakin meningkat makin bertambahlah beban dan tanggungjawab sebagai hambaNya. da puas aku fikir nak brubah..tapi ntah lah. semat ke ak nak berubah menjadi lebih baik..lebih beriman? huu~ sedih betoi aku..mase mengejar kite..hopely aku masih mampu berlumbe ngan mase...hahaha~ biar pon lambat selembap sipot..aduh demi mencari keredhaanNya.. 

memang aku ni terlalu banyak kekurangan..dan perlu diperbaharui..banyak pulak lorong2 gelap yang aku patut aku hindari..dan memilih jalan yang terang..dan itu memerlukan aku untuk bijak memilih jalan yang lebih baik..semoga orang disekeliling aku sentiasa memberi dorongan..bukannya mengutuk mahupun mencaci setiap perubahan aku ke arah lebih positif...

so.. aku tak penah kisah pasal caci2 tu..asal kan aku ade keinginan untuk berubah dari sedetik pon tidak pernah terfikir about this problem.. arrghh !! teruja sangat nak tunggu detik pukul 12 nih !! hahahaha~ nape?? sebab nak tunggu msj..call..status kt wall fb..nak wish kat aku..hahaha..

P/s : Usia bukan penghalang..Yang penting Rock !!




5 comments:

  1. hoo.. dah tua setahun lah tu.. hahaha..

    Happy bday... ^^
    umo dah bape?

    ReplyDelete
  2. singgah di blog sya keyh.. ^^

    http://bulatmata.blogspot.com/

    tenkiu

    ReplyDelete
  3. wish u gud luck :DD
    may allah bless u ((:

    ReplyDelete